HERKEURING

(Her)keuringen door een expert

Verhalen over branden en elektrocuties die ontstaan zijn door defecte elektrische installaties, u heeft ze ongetwijfeld al gehoord. Het is dan ook erg belangrijk om uw woning te beschermen door tijdig een (her)keuring door een expert te plannen. Hoe vaker u uw elektrische installatie gebruikt, hoe meer slijtage er ontstaat en hoe sneller u uw installatie moet laten keuren. 

In enkele gevallen is het verplicht om uw elektriciteit te laten keuren:

  • Bij nieuwbouwwoningen (dus een nieuwe elektrische installatie);
  • Bij de verkoop van uw woning indien de installatie dateert van voor 1 oktober 1981;
  • Bij het wijzigen, renoveren of uitbreiden van de bestaande elektrische installatie;
  • Bij tijdelijke elektriciteitsinstallaties;
  • Bij het aanvragen van verzwaring van de aansluiting. 

Daarnaast moet iedere elektrische installatie gekeurd worden eens in de 25 jaar. Woningen met een elektrische installatie van na 1 oktober 1981 volgen de wettelijke voorschriften zoals ze omschreven zijn in het Algemeen Reglement op Elektrische Installatie. 

Verkoop van  uw woning

Denkt u eraan uw woning te verkopen? Om volledig transparant te kunnen zijn naar de kopers toe, is het verplicht om alle elektrische installaties te laten keuren. Op die manier is de koper op de hoogte van eventuele gebreken of bijkomende kosten. Na de keuring van uw installaties ontvangt u een officieel document dat via de notaris aan de nieuwe eigenaars wordt overhandigd. 

Offerte

Indien gewenst kunt u een gedetailleerde offerte op maat ontvangen zodat u nooit voor onaangename (financiĆ«le) verrassingen komt te staan. Ook voor depannage, domotica en zelfbouwpakketten kan u bij uw elektricien in Mol, RVB Elektriciteitswerken terecht. Contacteer ons gerust, wij helpen u zo snel mogelijk verder.